Novastar

zondag 4 Augustus

Novastar

Dit najaar kondigt Novastar de release aan van ‘The Best Is Yet To Come’, een unieke verzameling met nieuwe versies van zijn grootste hits én als extra één gloednieuw nummer. Om de release van deze plaat (16 februari) te vieren, speelt Novastar ook enkele intieme shows in het voorjaar: op 20 februari in Koninklijk Theater Carré (Amsterdam), op 22 en 23 februari in Bourla Schouwburg (Antwerpen) en op 25 februari in Kursaal Oostende. 

Al jaren krijgt Joost de vraag van fans naar een carrière-overzicht met zijn grootste hits uit zijn rijke oeuvre. Het antwoord op die vraag was altijd even kort als duidelijk: nee. Achteruitkijken is immers geen optie in de wereld van Joost Zweegers. ‘Be great or be gone’ is de slogan die al vele jaren boven zijn piano hangt. De slagzin die ervoor zorgt dat Novastar ook in 2023 nog relevanter dan ooit is en die ervoor zorgt dat deze songwriter blijft parels afleveren.

Het waren Mikey Rowe & Andrew Britton, het Engelse producersduo waarmee Joost al een tijd mee samenwerkt, die hem overtuigden om het wel te doen. ‘Mike & Andy’ gaven Joost het perspectief om zijn grootste songs gewoon helemaal opnieuw op te nemen. Op de manier zoals ze in 2024 zouden moeten klinken: fris, jong en tijdloos – zoals elke Novastar song geschreven wordt. Het werd een rollercoaster. Zowel muzikaal als emotioneel. Joost wist heel goed waarom hij niet graag achteruit kijkt. Wat kan je immers nog toevoegen aan Belpop-klassiekers zoals ‘Wrong’, ‘Mars Needs Woman’ en ‘The Best is Yet To Come’?

Maanden werd er gewerkt in studio’s zowel in België als het VK. Een topteam van muzikanten werd samengesteld met pianist Mikey Rowe (Noel Gallagher’s High Flying Birds), gitarist Andy Britton (Top Gear soundtracks), gitarist Skin Tyson (Robert Plant), drummer Keith Prior (David Gray) en bassist Erik Rademakers (Selah Sue).

Het album moest een live-feel krijgen. Met deze mensen lukte het. Het werd zelfs zo goed, dat Joost zijn kinderdroom in vervulling kon laten gaan. Samen me t deze Britse band dook hij de befaamde “Studio 2” van de Abbey Road Studios in, op exact dezelfde plaats waar zijn grote helden The Beatles hun grootste successen hebben opgenomen, om de kroon op deze recording sessions te zetten. Novastar in Abbey Road. De cirkel is rond.